Actieve sporters kunnen op en rond Landgoed de Heezeberg naar hartelust sporten. Diever en omgeving bieden daarnaast werkelijk alles wat een recreant zich maar kan wensen. De vele wandel -en fietsroutes brengen je bij heidevelden, visplaatsen, vennetjes, zandverstuivingen, recreatieplassen en fraaie hunebedden. Tussendoor kun je bijkomen op een van de vele terrasjes of gaan voor een gezellige picknick midden in de natuur. Drenthe heeft genoeg mooie plekjes waar je je picknickkleed kan uitleggen en kan genieten van zelfgemaakte lekkernijen. 

Fietsen huren

Gasten van Landgoed de Heezeberg bieden we nu ook de mogelijkheid aan om gebruik te maken van onze moderne heren- en/of damesfietsen die direct beschikbaar zijn bij de huisjes. Er zijn in totaal 5 fietsen beschikbaar, 3 herenfietsen en 2 damesfietsen. In het boekingsformulier kun je de fietsen reserveren, waarvoor we 35 euro per week per fiets rekenen. Om mooie fietsroutes te ontdekken raden we de Komoot App aan.

Het is uiteraard ook mogelijk om fietsen te huren bij een fietsspeciaalzaak in het dorp:

Kleijberg Tweewielercentrum
Hoofdstraat 62, Diever
Telefoon: 0521 - 593085

Je kunt daar stadsfietsen, hybrides, electrische fietsen, bakfietsen, fietskarren, ATB mountainbikes, kinderzitjes- en fietsen, hondenkarren en zelfs aanhangfietsen huren.

ANWB Oude Willem-route langs de Heezeberg

"Fijne fietsroutes om te genieten van het bos", zo prijst de ANWB de Oude Willem-route langs Landgoed de Heezeberg en het Hunebed aan. "Voor ruige natuur hoef je niet de grens over."

Fietsroute Drents Friese Wold

Met 6.100 hectare is het Nationaal Park Drents-Friese Wold het één na grootste bosgebied van ons land. Maar het Wold is veel meer dan alleen bomen. Ontdek het Nationaal Park al fietsend en geniet van de afwisseling in het gebied. Fiets van bos naar heide, van zandverstuiving naar vennetje en moeras. Deze bewegwijzerde fietsroute doet de volgende verschillende onderdelen van het Drents-Friese Wold aan: Berkenheuvel, bosgebied Boschoord, Doldersummerveld, Aekingerzand (Kale Duinen) en Aekingerbroek en een aantal dorpen waaronder het Friese dorp Appelscha.

Officiële MTB route Diever-Hoogersmilde

Deze  zware MTB route Diever loopt door het Nationaal Park Drents-Friese Wold. De route is speciaal gemaakt voor mountainbikers en je vindt dan ook vooral singletracks. Ondanks dat het hier om een vrij vlak gebied gaat vind je in de route verassend veel hoogteverschil. In 2014 is de route aangepast met lange technische stukken met pittige klimmetjes en afdalingen. De route is behoorlijk zwaar. In combinatie met de route in Appelscha - de verbindingsroute is met zwarte bordjes aangegeven - kun je spreken van een behoorlijk intensieve uitdaging voor gevorderden. Af en toe kruisen de routes wandelpaden en ruiterpaden. Dit hoeft niet tot problemen te lijden, maar hou er wel rekening mee. De uitgezette routes zijn prima te rijden door iedere mountainbiker al zal je als beginner misschien een keer van de fiets af moeten bij een van de steile klimmetjes.

Ook in de winter is er veel te doen! Wist je dat een MTB-mountainbike-clinic niet alleen in de zomer leuk is om te doen, maar juist ook in het winterseizoen? Zo wordt er vanuit Appelscha, op 20 minuten rijden van Landgoed De Heezeberg, regelmatig een Nightride georganiseerd: een spannende rit over prachtige ATB/MTB-routes in het donker, met een verwarmend hapje en drankje naderhand.

Fietsroute Dwingelderveld

De  fietsroute Dwingelderveld gaat door het grootste, natte heidegebied van West-Europa, waarbij je ook langs theehuis Anserdennen en door het dorp Dwingeloo komt. In Dwingeloo zijn overal leuke plekken om even een kopje koffie of thee te drinken. Halverwege de route kom je langs de Boslounge, een informatiepunt van Staatsbosbeheer. Leuk om even te kijken. Aan het eind van de route kom je langs de plek op de Benderse berg waar Anne de Vries inspiratie op deed voor het boek ‘Bartje’.