Dagje uit in Drenthe | Verborgen schatten in omgeving De Heezeberg

Shakespeare Theater Diever

Shakespeare Theater Diever (1 km)

shakespearetheater diever

Al meer dan 70 jaar speelt toneelvereniging Diever in het schitterende Openluchttheater van de Dieverse bossen stukken van Shakespeare. Het theater biedt plaats aan 1000 bezoekers.


Onderduikershol Diever (5 km)

Onderduikershol Diever

Diep in de bossen van Nationaal Park Drents-Friese Wold ligt het Onderduikershol Diever, te vinden via wandel- en fietspaden tussen Wapse en Diever. Tijdens de Tweede Wereldoorlog vatte een groep verzetstrijders uit Diever het plan op om bij een onopvallende zandheuvel in het dennenbos een schuilplaats te bouwen. Soms zaten in het hol wel twintig illegalen verscholen.

CAMRAS Radiotelescoop Dwingeloo (8 km)

CAMRAS Dwingeloo Radiotelescoop

Kom kijken in de oudste draaibare radiotelescoop ter wereld en kom luisteren naar signalen uit het heelal. Ooit de eerste en grootste draaibare radiotelescoop ter wereld voor professionele astronomie, nu de grootste voor amateurs! De melkwegstelsels achter onze eigen Melkweg werden hier gevonden en kregen de namen Dwingeloo I en Dwingeloo II.


Bospub de Boerdennen Dwingeloo (9 km)

Bospub de Boerdennen Dwingeloo

Verstopt in Nationaal Park Dwingelderveld ligt Bospub de Boerdennen, een prachtige pub met amfitheater en midgetgolf. Geniet hier van de lekkerste ambachtelijke pannenkoeken maar ook van een lekkere salade of appelgebak met koffie. Ook vinden er huifkartochten plaats. Iedere eerste zondag van de maand live Ierse muziek van 14-17 uur. Iedere laatste zondag een mooie wandeling om 16 uur en vanaf 17 live muziek.


Museums Vledder voor Valse Kunst & Moderne Glaskunst (9 km)

Museums Vledder voor Valse Kunst en Moderne Glaskunst

Het voormalige gemeentehuis van Vledder biedt sinds 1998 onderdak aan de Museums voor Valse Kunst, Hedendaagse Glaskunst en Noord-Nederlandse schilderkunst, met buiten nog een Beeldentuin. Is het echt of vals? Die vraag komt voortdurend op als je ronddwaalt tussen de valse kunst. De Nachtwacht en de Mona Lisa hangen hier zonder toezicht samen op een zaal. Er is valse kunst van meestervervalsers Han van Meegeren, Geert Jan Jansen en David Stein te zien, alsmede vervalste werken van onder meer Mondriaan, Appel, Picasso, Dalí, Chagall, Ensor, Klee, Matisse, Heyboer, Slevogt, Emil Nolde, Lovis Corinth, Remington en Rodin.


Sauna Welness Het Friese Woud - Boijl (14 km)

Sauna Het Friese Woud

Uren genieten van een groot aantal heerlijke saunafaciliteiten in een ambiance van rust. Er zijn ook beauty- en massagesalons en een Hammam met Rhassoul. Zo kunt u onderdompelen in een gevoel van weldaad.


Solex rijden bij Het Drents Kwartiertje (22 km)

Het Drents Kwartiertje

Maak een heerlijke solex toertocht met z'n tweeën of met een groep en geniet van de prachtige bosrijke omgeving. Je waant je helemaal in de jaren 50.


 

Kamp Westerbork (28 km)

Kamp Westerbork

Herinneringskamp Westerbork in Hooghalen was een voorportaal van de vernietigingskampen van de Nazi’s in de Tweede Wereldoorlog. Nu vind je er, naast de restanten van het kamp, een Herinneringscentrum. Vanuit  het kamp zijn ruim 107.000 mensen gedeporteerd, 93 keer vertrok er een trein, vaak naar Auschwitz, maar ook naar Sobibor.


Monumentendorp Orvelte (34 km)

Monumentendorp Orvelte

Orvelte is volgens de ANWB Kampioen één van de mooiste dorpen van Nederland. Het is een eeuwenoud esdorp dat in de 10e eeuw is ontstaan. De monumentale boerderijen en de straten geven het dorp een unieke sfeer.


Joytime Klimpark Grolloo (37 km)

Joytime Klimpark Grolloo

Een prachtig Klimbos gelegen op een absoluut unieke plek. Door de ANWB uitgeroepen tot leukste uitje van Drenthe! Rondom en op recreatieplas De Kleine Moere (Grolloo, nabij Assen) vindt je zes parcoursen variërend tussen de twee en tien meter hoogte. 76 hindernissen en maar liefst 725 meter kabelbaan wachten op jou. Als je durft tenminste…


WILDLANDS Adventure Zoo Emmen (48 km)

WILDLANDS Adventure Zoo Emmen

Het kan: een wereldexpeditie maken in één dag. Reis door de jungle, de savanne en het poolgebied. Als echte avonturier ontdek je nieuwe werelden, sta je oog in oog met wilde dieren en beleef je spannende avonturen. Themapark met 22 hectare actief avontuur, natuur en cultuur!


Kasteel Coevorden (49 km)

Kasteel Coevorden

In het hart van vestingstad Coevorden ligt het enige kasteel van Drenthe, oorspronkelijk stammend uit de elfde eeuw en afgebeeld in de officiële provincievlag van Drenthe. Aan de voet van het Kasteel groeide een nederzetting uit tot een stad. Ga op ontdekking, neem een Kasteelbiertje en geniet in het restaurant.


Plopsa Indoor Coevorden (50 km)

Plopsa Indoor Coevorden

Buitengewoon veel binnenpret bij het mooiste indoorpretpark van Nederland! Laat je betoveren door de magische wereld van Studio 100. Meer dan 25 attracties veroveren de harten van kleine avonturiers en hun familie.