Fietsverhuur en -routes Diever | Landgoed De Heezeberg

Actieve sporters kunnen op en rond Landgoed de Heezeberg naar hartelust sporten. Diever en omgeving bieden daarnaast werkelijk alles wat een recreant zich maar kan wensen. De vele wandel -en fietsroutes brengen je bij heidevelden, visplaatsen, vennetjes, zandverstuivingen, recreatieplassen en fraaie hunebedden. Tussendoor kun je bijkomen op een van de vele terrasjes.

Fietsen huren

Op slechts een kwartiertje wandelen van ons Landgoed bevindt zich een fietsenzaak die we van harte kunnen aanbevelen:

Kleijberg Tweewielercentrum
Hoofdstraat 62Diever
Telefoon: 0521 - 593085

Je kunt daar stadsfietsen, hybrides, electrische fietsen, bakfietsen, fietskarren, ATB mountainbikes, kinderzitjes- en fietsen, hondenkarren en zelfs aanhangfietsen huren. Bij de huur van een fiets krijg je fietsroutes mee om er lekker op uit te gaan. Het is ook mogelijk de fietsen door Kleijberg af te laten leveren en op te laten halen bij het Landgoed (tegen bijbetaling).

Fietsroute Drents Friese Wold

Met 6.100 hectare is het Nationaal Park Drents-Friese Wold het één na grootste bosgebied van ons land. Maar het Wold is veel meer dan alleen bomen. Ontdek het Nationaal Park al fietsend en geniet van de afwisseling in het gebied. Fiets van bos naar heide, van zandverstuiving naar vennetje en moeras. Deze bewegwijzerde fietsroute doet de volgende verschillende onderdelen van het Drents-Friese Wold aan: Berkenheuvel, bosgebied Boschoord, Doldersummerveld, Aekingerzand (Kale Duinen) en Aekingerbroek en een aantal dorpen waaronder het Friese dorp Appelscha.

Officiële MTB route Diever-Hoogersmilde

Deze zware MTB route Diever loopt door het Nationaal Park Drents-Friese Wold. De route is speciaal gemaakt voor mountainbikers en je vindt dan ook vooral singletracks. Ondanks dat het hier om een vrij vlak gebied gaat vind je in de route verassend veel hoogteverschil. In 2014 is de route aangepast met lange technische stukken met pittige klimmetjes en afdalingen. De route is behoorlijk zwaar. In combinatie met de route in Appelscha - de verbindingsroute is met zwarte bordjes aangegeven - kun je spreken van een behoorlijk intensieve uitdaging voor gevorderden. Af en toe kruisen de routes wandelpaden en ruiterpaden. Dit hoeft niet tot problemen te lijden, maar hou er wel rekening mee. De uitgezette routes zijn prima te rijden door iedere mountainbiker al zal je als beginner misschien een keer van de fiets af moeten bij een van de steile klimmetjes.

Ook in de winter is er veel te doen! Wist je dat een MTB-mountainbike-clinic niet alleen in de zomer leuk is om te doen, maar juist ook in het winterseizoen? Zo wordt er vanuit Appelscha, op 20 minuten rijden van Landgoed De Heezeberg, regelmatig een Nightride georganiseerd: een spannende rit over prachtige ATB/MTB-routes in het donker, met een verwarmend hapje en drankje naderhand.

Fietsroute Dwingelderveld

De fietsroute Dwingelderveld gaat door het grootste, natte heidegebied van West-Europa, waarbij je ook langs theehuis Anserdennen en door het dorp Dwingeloo komt. In Dwingeloo zijn overal leuke plekken om even een kopje koffie of thee te drinken. Halverwege de route kom je langs de Boslounge, een informatiepunt van Staatsbosbeheer. Leuk om even te kijken. Aan het eind van de route kom je langs de plek op de Benderse berg waar Anne de Vries inspiratie op deed voor het boek ‘Bartje’.

Laden
Oeps!
 U voert een webbrowser die we niet volledig ondersteunen. Upgrade voor een betere ervaring.
De browser upgraden